Dell snedstreck priset på Adamo 13 laptop till $ 899, medan en fördubbling RAM och uppgradering processor

Oavsett om du vill kalla det en lockelse till juice efter semester försäljning eller ett sätt att rensa inventering innan Intels Sandy Bridge-processorer anländer, har Dell lagt upp en ny konfiguration (fläckig av vår expert) för sin Adamo 13 ultraportabla bärbar dator som inte bara sjunker priset $ 100 till $ 899, men även förpackningar dubbelt så mycket RAM-minne och en snabbare processor.

En Windows-baserad konkurrent till MacBook Air, hade Adamo 13 kommer med en Intel Core 2 Duo lägre effekt processor på 1.4GHz och 2 GB DDR3-minne. Den senaste versionen uppdaterar processorn till 2,1 GHz Core 2 Duo SL9600 och fördubblar RAM till 4GB. Andra specifikationer kvar, inklusive en 128GB SSD-hårddisk (i stället för en hårddisk), integrerad grafik, Windows 7 Home Premium, och 1,366×768 LED-bakgrundsbelyst 13,4-tums skärm.

Medan SL9600 processorn är en klar förbättring, Adamo 13 fortfarande inte kommer att bli en högoktanig systemet, men Dell har gjort inälvorna lite mer tilltalande. Den yttre har redan tala, med tanke på dess 4-pound vikt och en tjocklek på bara 0,65 inches. Och detta skulle kunna göra en fin liten post-Xmas gåva för dig, om du behöver en bärbar dator och fortfarande har några pengar kvar i plånboken.

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, processorer, Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys, hårdvara, AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen

Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen