Echelon översyner smart grid tech, tar första order på samma

Tydligen Echelon tror att smarta nät behöver bli ännu smartare – genom att trycka på några av de intelligenta styrfunktioner ut till kanten av nätet. Det är inte tillräckligt för teknik bara för att tala om för oss när det finns ett problem – såsom ett strömavbrott eller potentialen för en överbelastning eller ännu mer vanliga problem som spänningsvariationer – tekniken ska vidta åtgärder för att förhindra eller lösa dessa problem.

Vi behöver teknik som är pålitlig, självläkande och säker “, säger Jeff Lund, vice vd för affärsutveckling för Echelon.” Detta är vår nya strategi för att balansera tillgång och efterfrågan vid kanten av nätet.

Enligt Lund och Echelon nya vd Ron Sege, kommer risken för problem bara fortsätter att eskalera, som mikronät teknik är distribuera och elfordon börjar fylla bostäder garage. Om du och tre av dina grannar alla drabbade nätet samtidigt för en infiltration, kan belastningen på din stadsdel transformator vara alltför mycket. “Det handlar om övergångs klient-server-kommunikation”, säger Sege.

Den nya tekniken som aviserats av Echelon denna vecka är avsedda att ta itu med detta potentiella problem. De omfattar Echelon Control System (ECOS), som företaget beskriver som en öppen mjukvaruplattform. ECoS fungerar tillsammans med en ny produkt som kallas Kantkontroll Node 7000-serien, som i huvudsak är utformad för att ge intelligens närmare punkten för överföring. Duke Energy har redan placerat en $ 14.500.000 för att tekniken. Leverans för den ordningen bör kompletteras med mitten av 2013.

Målen för teknik, enligt Echelon är följande

Teknikföretag som redan har förklarat sig som partner för ECoS inkluderar Oracle Utilities division och Telvent (ett smart grid-teknik integrator). Det finns också en hel del andra stora spelare som väntar vingarna, inklusive elektriska fordonsinfrastruktur företaget Coulomb, nytta fakturering företaget Convergys och smarta mätare teknikföretag såsom eMeter.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar