EMC erbjuder lagrings de-dupera och blixt

På måndag ledare inom datalagring marknaden lanserade EMC fyra nya arrayer som kommer att omfatta deduplicering funktioner och flashminne.

Tre av Celerra arrayer är enkla lagringsenheter och den fjärde är en nätverksgateway för klustring lagringssystem, Alla är blad matriser som erbjuder stöd från en till åtta blad på han high-end modeller.

Alla grupperna stöder antingen NAS, MPFS, iSCSI eller Fibre Channel medan NS-G8-gateway kan stödja NAS, iSCSI och Fibre Channel.

Meddelade också var nya verktyg för grupper för att arbeta med VMware virtualisering programvara. Recovery Manager Automatiserad återställning efter fel är en VMware vCenter plug-in är avsedd att hjälpa Celerra kunder samordna ett “återställning efter fel” till den ursprungliga virtuella infrastrukturen för failover.

VMware View Storage Integration är också en plug-in som kan hjälpa administratörer bestämmelse virtuella skrivbord, sade företaget i ett uttalande. VMware View kan användas med Celerra De överlappa varandra både start- och användardata.

Om man tittar på lagringsblad i sin tur kan NS-120 bär en eller två blad och från 32 TB till 64TB lagring och det ger failover-skydd för data snarare än klustring.

NS-480 har stöd för två till fyra blad och 64 till 192TB av lagring och NS-960 stöd för två till åtta blad och från 128TB till 760TB av lagring. Båda erbjuder stöd för klustring.

Den Celerra NS-G8-gateway har liknande lagringsfunktioner till andra arrayer men medan de andra alla är baserade på EMC: s CLARiiON lagring stöder NS-G8 EMC: s Symmetrix high-end lagring samt med kapacitet från 128 till 896TB.

Efter timmar, Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, rörlighet, Kobo Aura ONE först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme, innovation, bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation

Företaget erbjuder flash-enheter med dessa matriser, en teknik man introducerade sina CLARiiON arrayer förra året i CX-4. EMC hävdar att det är den första att erbjuda fast tillstånd med NAS lagring. Men det har erbjudit solid-state lagring med iSCSI och Fibre Channel sedan augusti förra året.

Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

De bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation