Flintfox prissättning motor får en 600 gånger hastighetsökning

Nästa gång du passerar genom en stormarknad och se alla dessa specialerbjudanden och kampanjer pågår, kanske du vill fundera den komplexitet som måste hanteras bakom kulisserna.

Handelsfrämjande åtgärder kan ta många former från enkla rabatter till fria produkter, två till priset av en, tre till priset av två, kuponger, rabatter och mycket mer.

“Jag är inte frestas”, säger han. “Inte ens en liten bit.”

Mike Ridgway på aktiemarknaden notering.

När kampanjen är över, kommer leverantören och snabbköpet vanligtvis nöja upp i en process som kallas överföring. Allt måste registreras, dokumenteras och lyckats skapa en verifieringskedja. Allt detta händer redan innan du kommer ner till att analysera framgång eller inte din marknadsföring.

Nu processen of Trade Promotions Management (TPM) replikeras i en värld av e-handel. Alla dessa beräkningar och transaktioner måste behandlas på internet hastighet.

Flintfox har utvecklat prissättning motorer för TPM för 35 år, stödjer QAD affärssystem MFG Pro ursprungligen men under det senaste årtiondet fokuserar främst på Microsofts Dynamics AX plattform. I själva verket Flintfox nyligen invald i Microsofts Presidents Club – som representerar de översta 5% av Microsoft Dynamics partners över hela världen.

Vd Mike Ridgway kom sex år sedan och snabbt bestämmas företaget hade något bra, tillräckligt bra för att göra honom till en stor aktieägare. Men Flintfox inte gör framsteg på marknaden.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Trots att spendera en halv miljon dollar ombyggnad Flintfox för MS Dynamics, säger han, Microsoft hade aldrig hört talas om företaget.

Nu Microsofts räckvidd är nyckeln till att ta Flintfox till globala marknader långt bort från företagets bas i Auckland, Nya Zeeland. I själva verket har företaget endast en Nya Zeeland kund. Det kan också samarbeta med systemintegratörer i jakt på servicemöjligheter som aldrig förr.

Men dess marknader expanderar horisontellt liksom.

Ridgway säger att det tog lite tid att inse TPM som hände i andra än stormarknader och detaljhandelssektorerna. Till exempel, händer det i verktygstillverkning och hårdvara, men inte få kallas det. Milwaukee Electric Tool Corporation är nu en kund.

Och stormarknader expandera till detaljhandel områden som hushållsprodukter, hårdvara och sprit, är konkurrensen bara hårdare i det Ridgway kallar en “perfekt storm av möjligheter”.

Flintfox har också svängt sin kärnverksamhet för att integrera med Microsofts Dynamics CRM. TPM är nu hänvisade till en Trade Promotion och Relationship Management. Det är också att integrera sina produkter med andra affärssystem.

Men kanske den största utvecklingen av allt är frisättningen av Flintfox e-handel produkt som utvecklats med hjälp av Nya Zeelands innovationsmyndigheten Callaghan Innovation. Den nya nPrice motorn är 600 gånger snabbare, säger Ridgway.

nPrice det möjligt att exekvera prissättning regler mot massiva databaser på mindre än en millisekund. Detta används för att åstadkommas genom att förenkla prissättningskalkyler, men som kan ha en inverkan på flexibilitet och konkurrensfördelar. Nu nPrice, med sammanslagna minne och både lokala och distribuerade cache tillåter verkliga detaljhandels kampanjer komplexitet tas på nätet.

Trots sin relativt nyfunna framgång, Ridgway har inga planer på att följa vad som blivit en massa Nya Zeeland tech företag i en börsnotering. Han minns fortfarande hans sura erfarenhet med en av de första Nya Zeeland företag att lista på Nasdaq, Brocker Technologies.

“Jag är inte frestas”, säger han. “Inte ens en liten bit.”

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september