Getac Z710 helt robust tablett: först ta

Det finns gott om tabletterna, men få som kan göra anspråk på att kunna manövreras i alla tänkbara arbetsförhållanden. Getac, specialist tillverkare av robusta bärbara datorer och smartphones, nyligen lagt 7-tums Z710 “fullt robust” tablett till sin portfölj, med ett utropspris på cirka £ 800 (inkl moms,. £ 667 ex moms.).

Android, med förbättringar

Vad som är intressant om denna tablett är att det kör Android (version 4.1) – du kan förvänta dig en robust enhet som är utformad för vertikala marknader som verkar i krävande miljöer för att köra Windows.

Getac har packat massor av funktioner i Z710 tuffa chassi, som uppfyller MIL-STD-810G och IP65 standard. Tabletten är kapacitiv pekskärm kan drivas med ett finger – med en handske en – eller en penna.

Pennan är utformad för användning med kraftigt handskar på händerna, är relativt kort och tjock och fäst i ett spår på baksidan av chassit med en stark magnet. Du kan bokstavligen släppa den på plats och det stannar där. Vi har gjort det Z710 runt under en längre stund och försökte att få bort pennan med fingrarna, men misslyckades. Det måste slitas ut från kortplatsen med en drag på sladden som fäster det till huvuddelen. Det är en smart, ergonomisk design.

Höljet är lika solid som man kan förvänta sig från Getac, vars robusta enheter måste fungera i några av de tuffaste möjliga förhållanden. Det finns en tjock gummiupphängning till hela chassit, vilket ger gott skydd för huvuddelen. Ryggplattan är också tuff gummi.

En rad portar och kontakter finns utspridda runt kanterna. På botten är kontakter för (tillval) GPS och 3G-antenner, Micro-USB 2.0 värd och full storlek USB 2.0 klientportar, och en dockningskontakt. Getac erbjuder en rad tillbehör som drar nytta av det senare, bland annat ett kontor dockningsstativ, ett fordon fäste plus en magnetremsa och smartkort läsare. Andra tillbehör är en axelrem och en handrem som passar på en platta på baksidan av chassit. En handrem finns också som standard.

Det finns två platser på en av den vänstra kanten, både bakom väl förslutet gummi omfattar: en microSD-kortplats och en SIM-kortplatsen. För att komma åt den senare, måste du först ta bort en liten skruv som håller gummiluckan nedåt.

På den övre kanten finns en liten vik av tre infällda gummiknappar för ström, volymkontroll och en “trigger” som aktiverar en inbyggd streckkodsläsare, också på den övre kanten. Det finns en 5-megapixelkamera på baksidan med en liten LED-blixt. På framsidan, ovanför skärmen, är lysdioder som betecknar mobil nätverksanslutning, wi-fi och batteriets laddningsstatus.

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Tabletter, Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer, bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360- grad cabriolet, tabletter, Huawei MediaPad M3 okta-core tablett

De ruggedising funktioner gör Z710 en ganska stor och tung tablett. Den väger 800g och är exceptionellt tjock av allmänna tablett standarder på 27mm. Eftersom det är en 7-tums tablet, har det en relativt liten yta av 218mm bred och 142mm djup. Skärmen gör ser lite vilse i sin ram och skyddande hölje men.

De allmänna specifikationerna är rimliga för en anordning av denna typ. Z710 körs på en 1 GHz dual-core TI OMAP 4400-processor med 1 GB RAM och 16 GB SSD-lagring. Trådlös anslutning inkluderar 2.4GHz 802.11b / g / n Wi-Fi, Bluetooth 2.1 och valfri HSPA + mobilt bredband.

Android kan inte verka som den perfekta passformen för en robust tablett som syftar till vertikala marknader, men Getac har gjort en bra näve av det här.

Skärmens måttlig upplösning på 1024 x 600 bildpunkter är fullt tillräckliga för de typer av lagerhantering och fältbaserade uppgifter för vilka Z710 är utformade. Tabletten är 7,600mAh Lithium-polymer batteri är bra för upp till 10 timmar i livet, enligt Getac.

Den förinstallerade Android OS inte lamslås på något sätt: full Play Butik är tillgänglig, och Getac har lagt streckkod applikationer i mixen tillsammans göra en rättvis några andra tweaks och tillägg. En panel längst ner på skärmen erbjuder fyra beröringskänsliga funktionsknappar i tillägg till de vanliga Android knapparna.

Dessa knappar kan konfigureras som du vill. Som standard tar en man i en snyggt utformad filhanterare, en annan åtkomst till GPS och e-kompass app, som kan ge din exakta latitud och longitud, hastighet och riktning samt erbjuda en elektronisk kompass komplett med pitch och rulla information, den knapp tredje funktion tar dig till kameran och den fjärde till Google Search. Om du inte behöver dessa knappar, kan du enkelt dölja dem.

Android kan inte verka som den perfekta passformen för en robust tablett som syftar till vertikala marknader, men Getac har gjort en bra näve av det här. Streckkoden, e-kompass och andra tilläggsfunktioner förbättra Android infödda kapacitet och ett bra utbud av anslutningsmöjligheter inom ett robust chassi göra för en övertygande enhet. Tabletten är SiRFstarIV GPS även lyckats plocka upp fyra satelliter när vi satt en meter från ett stort fönster.

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Huawei MediaPad M3 okta-core tablett