Google Checkout kollar

Produkten sprider på Google fortsätter med handlaren betalningslösning, Google Checkout, som är den senaste produkten ska lämnas ett meddelande död, till förmån för Google Wallet.

Handlare som använder tjänsten har nu sex månader på sig att hitta en alternativ betalningsleverantör, eller ansöka för att flytta till Google Wallet Omedelbar Köp. Android och Chrome app utvecklare kommer att fortsätta att stödjas, och kommer att kunna komma åt sina handelsfartyg konton via Google Wallet.

Tre alternativa betalningsleverantörer, Braintree, Shopify, och Freshbooks, erbjuder för närvarande rabatterade priser för Google Checkout-användare.

På konsumentsidan, är det business as usual, med Google fortsätter att driva sin plånbok tjänst över kassan.

Köpare kan fortsätta att använda Google Wallet för att göra inköp på handelsfartyg appar och webbplatser, liksom på Googles egenskaper, såsom Google Play och Chrome Web Store “, skrev Justin advokat, senior produktchef för Google Wallet, i ett blogginlägg.” vi vill tacka våra handelsfartyg partner som har använt Google Checkout, och vi ser fram emot att hjälpa många fler företag att växa med Google Wallet.

Förra veckan, på I / O-Developers Conference, meddelade Google att det utökar sin plånbok tjänst för att stödja betalningar via Gmail för dess USA-baserade användare.

Googles senaste rensning av sin produktlinje har inkluderat avstängning av dess läsare service, SMS Sök och CalDAV API.

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

? Artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre