Googles fjärde kvartalet missar markera

Googles fjärde kvartalet sjönk förväntningarna över hela linjen i vad som förväntades vara starka resultat på grund av semester annonsförsäljningen. Men Google hade flera rörliga delar.

Företaget rapporterade fjärde kvartalet vinst på $ 4,76 miljarder eller $ 6,91 en aktie ($ 6,88 icke-GAAP), om intäkter på $ 18,1 miljarder dollar. Exklusive trafikanskaffningskostnader, Googles intäkter var $ 14,5 miljarder dollar.

Wall Street väntade Google att rapportera icke-GAAP resultat av $ 7,08 en andel på intäkter på $ 14,61 miljarder dollar.

Analytiker väntade ett starkt kvartal.

För 2014 Google redovisade ett resultat av $ 14,44 miljarder eller $ 21,27 per aktie, på intäkter på $ 66 miljarder kronor inklusive trafik anskaffningskostnader. Försäljningen ökade med 19 procent från ett år sedan.

Dessutom: Google närmar mättnadspunkt: Kommer inkrementella marknadsföring dollar gå någon annanstans?

Nyckeltal att notera inkluderar

Google CFO Patrick Pichette sade fjärde kvartalet inkluderade några “bullriga” data. De rörliga delarna innehöll en stark US-dollar i tillägg till det följande

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Google spenderade $ 9.83 miljarder FoU 2014, upp från $ 7,14 miljarder 2013., Googles webbplatser intäkterna var 69 procent av den totala. Nätverks intäkterna var 20 procent av omsättningen,. Intäkter från utanför USA var 56 procent av den totala försäljningen,. Företaget sade att det tog en intäkt hit $ 541.000.000 under fjärde kvartalet till följd av en stark dollar,. Genomsnittlig kostnad per klick föll 3 procent under fjärde kvartalet jämfört med ett år sedan. Kostnad per klick på Googles webbplatser minskade med 8 procent under fjärde kvartalet jämfört med ett år sedan,. Kostnader i samband med datacenter, var innehåll, hårdvara och intäktsdelning med mobila partners 18 procent av intäkterna under det fjärde kvartalet, en minskning från 19 procent per år sedan,. Google anställda 53.600 vid utgången av kvartalet,. Likvida medel var $ 64,4 miljarder i december 31.

Nexus 6 mottogs mycket väl som det nya telefon som vi hade verkliga problem och inte kan få tillräckligt med inventering för att möta efterfrågan vi hade prognostiserat “, säger Pichette Den brist skadar andra inkomster,.. Företaget köpte fastigheter i fjärde kvartalet. “CapEx för kvartalet var $ 3,6 miljarder kronor. Och detta kvartal flesta av CAPEX användes till relaterad till lokaler, utrustning och datacenter konstruktion i den ordningen “, säger Pichette.” Vi har varit opportunistisk om att förvärva utrymme i fastigheter där vi behöver verkligen tryck och rymma för framtida tillväxt. För detta ändamål ingår vår anläggningar utgifter drygt $ 900.000.000 av fastighetsinvesteringar under kvartalet, varav 585.000.000 $ var avser FoU förvärv av vår fastighet i Redwood City som vi offentliggjord;. Google hade pågående “sanering ansträngningar” med sin AdSense verksamhet,. Google tog en nedskrivning på utvalda fastighetstillgångar samt kostnader för ersättning.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin