Govt byrån håller med SAP

Den federala ministeriet för miljö och arv, (DEH) har påbörjat en omfattande modernisering av sin SAP, infrastruktur.

DEH gjorde nyligen offentliga några AU $ 1.400.000 kontrakt, med det tyska programvaruleverantören, inklusive fem års värde av, mySAP ERP licenser på AU $ 778.305.

Vi har haft SAP här faktiskt sedan 1998, “avdelningens, Information Services Director Matt Wade berättade webbplatsen Australien i en,. Telefonintervju slutet av förra veckan” Vi är vid en punkt nu där företagens behov outgrowing, SAP förmåga – så vi har beslutat att investera ytterligare i SAP, teknik i några av de senare utgåvor.

Wade sade den viktigaste funktionen DEH sökte var, förbättrade affärsmöjligheter intelligens. “Så uppgifter, lagring, analys, rapportering”, sade han.

DEH nyligen påbörjat uppgraderingsprocessen: “Vad vi gör i första hand är installationen av SAP Enterprise, Portal,” säger Wade. “Och installation av SAP Business Intelligence, Netweaver, 2004S, affärslager rapportering – de blir, installeras rätt just nu.” Utbyggnaden beräknas ske under de närmaste två åren.

Byrån har planer på att flytta till version sex av SAP: s ERP Central, Component Software. “Det har fått en planerad go-live datum juli, i år”, säger Wade. “Men det kommer att bli någon annan funktionalitet,. Som kommer att få användas därefter Så vi kommer successivt rulla, ut några ytterligare funktioner efter det.

Tips från toppen, Wade rekommenderas dem som tittar på liknande, SAP implementeringar att se till att de “grundligt förstå deras, eget företag” först.

Gå till ansträngningen att förstå vad, existerar möjligheter – inte ta en smal tankeprocess “. Han, sade” Eftersom säkert SAP är omfattande och komplexa, det finns ett helvete, av en massa kapacitet där människor inte inser existerar och, förmodligen miste om.

Samtidigt SAP: s, Duet programvara, ett gemensamt projekt med Microsoft som gör det möjligt för kunderna att interagera med mySAP ERP via Microsoft Office, fick tummen upp.

Vi har sett några demonstrationer på ett par användare, konferenser, och det ser ganska imponerande, det är ingen tvekan, om det “, sade Wade.” Vi använder Microsoft Outlook här, och det; [Duet] skulle uppfylla ut affärsprocesser helt väl, men det är inte, i utrymme för oss på kort till medellång sikt.

Men säkert kommer vi att vara intresserade av att titta på det senare, på.

Wade vägde också in på SAP: s licensvillkor, som vissa australiska användare har märkts alltför; komplex.

Det är ganska komplex “, säger han om sitt företags eget SAP, licens.” Men jag har inte riktigt fått några klagomål, eftersom vi har, fick en ganska bra relation med SAP Australien.

Wade sade den tyska leverantören tog DEH genom avtalet, detalj. “Så det blev förståeligt”, sade han. “Men visst, vem som helst som kommer att ta vägen och, utvecklas till en överenskommelse mySAP ERP-licens, de har verkligen, gå till arbetet med att förstå innehållet.

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget