How do you förbise 3000 datacenter?

Medan uppmärksamheten har fokuserats på den nya NSA datacenter i Utah, en omvärdering, 3 år i den federala Datacenter stängning program identifierar ytterligare 3.000 anläggningar som faller under stängningen konsoliderings mandat. Visst, under lös definition av datacenter som regeringen använder som kan innebära 3000 rack gömda i 3.000 allmännyttiga garderober i hela landet, men hur kan någon organisation inte vet var dess databehandling och lagring faktiskt vara bosatt?

Som rapporterats i Federal Times, David Powner, Director of Information Technology Management vid Government Accountability Office, berättade kongressen att en ny uppskattning av antalet datacenter som är föremål för nedläggning nått 6000, som innehöll 3000 som inte tidigare räknats. Han följde upp med att säga att efter tre år fanns det fortfarande inte bra, hårda siffror på det totala antalet datacenter i bruk.

Denna typ av information framhäver verkligen skillnaden mellan IT-verksamhet i statliga och privata företag. Även om det finns historier om enstaka servrar som felplacerad eller ens inmurad i näringslivet, förlora överblicken över hela datacenter, oavsett hur liten, är något som helt enkelt inte skulle hända i en företagsmiljö. Med flera myndigheter som kör sin egen IT och ingen uttrycklig tillsyn som ger myndigheten eller ansvar för någon längre upp i regeringen kedjan finns det sällan någon med auktoritet som kan ställas till svars för detta dåligt organiserade regeringen IT ansträngning.

Med det ursprungliga målet att stänga ned 800 av de rapporterade 2100 datacenter som regeringen trodde de kördes tre år sedan att bli en mindre än konkret mål har OMB nu beslutat att målet är 40% av de identifierade datacenter. OMB är nu också ange att endast “icke-kärn” datacenter, stängas, vilket kan vara en användbar metriska om de hade brytt sig om att definiera begreppet “icke-kärnverksamhet”, så att den kan tillämpas lika över departement.

För IT-personal som länge har behandlats med mandat från höjden som sällan tog verkliga situationen i beaktande, är det osannolikt att vara mycket av en överraskning dessa frågor. Med ett mandat i arv från OMB utan detaljer eller betydande utredning av vad genomförandet faktiskt skulle kräva, oddsen för detta program slår sitt slutdatum 2015 verkar vara mycket liten.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler

FBI upptäcker överträdelser i amerikanska system statliga röst

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, Security, USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler, säkerhet, FBI upptäcker överträdelser i US statligt röstning