Kan Intel behandlas av Windows 8 tablett kul?

Hur mycket kommer konsumenterna att betala för en för en Windows 8 tablett? Tja, är den nuvarande ryktet gör rundor att du kommer att titta på att betala ett minimum av en $ 100 premie för en sådan anordning över priset på en iPad 3.

Problemet, enligt både DigiTimes och mina källor inom industrin är att både Microsoft och Intel är inte villiga att släppa sin begärda priset för hårdvara och mjukvara samt att detta skulle kunna driva konsumenterna medvetna från Windows 8 tabletter och i armarna på iPad.

Detta från DigiTimes

När det gäller Intel och Microsoft, de källor påpekade att Intel och Microsoft är också kämpar sedan om Microsoft tappar sin Windows 8 och Intel tappar sina Clover Trail-W priser, men strategin kan bidra till att höja Wintel-baserade tablet PC marknadsandel, det kan också allvarligt skada prissättningen på PC-marknaden och få ner sin marginal prestanda brutto.

Billiga Windows 8 tabletter kommer att ARM powered. Ingen tvekan. Jag ser dem från någonstans runt iPad varumärket, sannolikt inte billigare,. Intel-drivna Windows 8 tabletter kommer betinga ett högre pris. Jag förväntar mig inte att dessa är billigare än runt $ 750,. En hake skulle vara om Apple sänka priset på iPad eller fortsatt att erbjuda iPad 2 för en förlängning av giltighetstiden till ett lägre pris. Denna typ av drag kan döda Windows 8 tabletter innan de är ens ut genom dörren.

Nu kan detta bli intressant. Varför? Eftersom när du inte kan ha en Windows 8 tablett utan Microsoft, behöver du inte nödvändigtvis bjuda Intel till festen. Hårdvarutillverkare kunde dumpa Intel och istället välja en ARM lösning från lik av NVIDIA, Qualcomm eller Texas Instruments.

Bra för Microsoft, eftersom Microsoft säljer en Windows 8-licens.

Bra för konsumenterna, eftersom ARM hårdvara skulle vara billigare än Intels hårdvara.

Dåligt för Intel, eftersom företaget skulle få se sig själv som delas ut av en ny och spännande spel.

Här är hur jag ser saker spelar ut

Så vad tycker du? Hur mycket skulle du betala för en Windows 8 tablett, och skulle du vara glad att gå att välja en ARM-system över Intel?

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september