Kinesisk regulator utmanar Qualcomm: “Vi bör göra pengar tillsammans”

Qualcomm har uppmuntrats av en kine regulator för att dela bytet av verksamma i landet och att tjäna pengar genom fler lokala partnerskap.

På onsdag, chef för Kinas statliga Internet Information Office Lu Wei varnade utländska företag att inte skada landets intressen samtidigt dra nytta av resultatet. Enligt kinesisk publikation människor dagligen, under en panel på World Economic Forum händelse i Tianjin, Kina, Lu sade reglering av Internet är nere till regeringen och i bästa intresse kinesiska konsumenter. lu kommenterade

Vi välkomnar alla utländska företag att göra affärer i Kina om de håller sig till denna nedersta raden. Vad vi kan inte tillåta att man underminerar landets intressen när de gör affärer på denna marknad och dra av det.

Kina genomför för närvarande ett antal antitrustundersökningar mot utländska företag, däribland Microsoft, och Qualcomm. Kinas nationella utvecklings-och reformkommission leder senare undersökning, där Qualcomm har anklagats för konkurrens licensiering affärsmetoder.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Den amerikanska chip tillverkaren fall i synnerhet kom upp under panelen, där Qualcomms styrelseordförande Paul Jacobs var också nominerad som en högtalare.

Enligt Wall Street Journal, medan Jacobs avböjt att kommentera de antitrustförfaranden, Lu in och pekade på Qualcomms kinesiska intäktssiffror, säger “Kina är en bra plats för att tjäna pengar.” Dessutom kinesiska regulatorn fortsatte med att säga

Jag säger att vi skulle tjäna pengar tillsammans. Du bör göra pengar med nära affärs och partnerskap.

Som svar, sade Jacobs den amerikanska chip maker arbetar med cirka 90 företag i landet, där kunderna står för nästan hälften – 49 procent – av $ 24,87 miljarder dollar i intäkter Qualcomm rapporterade i det senaste räkenskapsåret.

På frågan om Kinas pågående antitrust sonder, sade Lu vissa företag inte är riktade – och landets industripolitik är öppen – “. Bör följa kinesiska lagar”, men utländska företag

Läs vidare: I företaget

Salesforce.com tillägger Jawbone, Oculus Rift, smarta enheter till wearables plattform, Oracle avslutar $ 5,3 miljarder förvärv av Micros Systems, YouTube lanserar fläkt medel för oberoende innehållsskapare, Samsung, Philips, Infineon böter 138m euro över chip prissättning, den svaga länken i företaget säkerhetskedjan: Falla för nätfiske

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, moln, Ansluten behöver moln era bättre nätverk, Cloud, Huawei hausse på moln mål, men försiktig i följande igenom, Smartphones, ZTE öppnar rösta för sin crowdsourced enhet, meddelar Axon 7 Mini

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Ansluten behöver moln era bättre nätverk

Huawei hausse på moln mål, men försiktig i följande genom

ZTE öppnar rösta för sin crowdsourced enhet, meddelar Axon 7 Mini