Upphetsad om 3D-utskrifter hemma? Håll inte andan, varnar Gartner

Konsumenterna är angelägna att smaka på läckerheterna 3D-utskrifter kommer att behöva vänta, enligt analytiker Gartner som säger att det är mer än fem år borta från vanliga antagande.

Vidare läsning

Medan vissa användningsområden för 3D-utskrifter – rapid prototyping, till exempel – har redan nått mainstream, andra användningsområden såsom 3D-utskrifter på medicintekniska produkter och industriell 3D-utskrift är fortfarande långt borta.

Gartner vice ordförande Pete Basiliere sa: “Idag, cirka 40 tillverkare säljer 3D-skrivare som oftast används i företag, och mer än 200 starter i världen är att utveckla och sälja konsumentorienterade 3D-skrivare, kostar från några hundra dollar.

Men även detta pris för högt för vanliga konsumenter vid denna tid, trots bred medvetenhet om teknik och betydande intresse från media.

Baserat på sin forskning, menar Gartner att den har identifierat “två huvudteman” på arbetet inom 3D-utskrifter.

För det första marknaden för, företag 3D-utskrifter och konsumentmarknaden är endast ytligt liknande, räknar Gartner. Organisationer är villiga att experimentera med konsument 3D utskriftsenheter eftersom de är billiga, men de snabbt lär sig så mycket mer professionell, och därför dyra, anordningar behövs om 3D-utskrift ska användas i verksamhet på en daglig basis.

För det andra är 3D-utskrifter inte en teknik utan “sju olika ettor” Gartner argumenterar. Enligt Basiliere, “hype kring hemmabruk obfuscates det faktum att 3D-utskrifter innebär ett komplext ekosystem av mjukvara, hårdvara och material vars användning är inte så enkelt att använda som” slå print “på ett papper skrivare.

Men Basiliere har också några goda råd för chefer som vill förstå potentialen i 3D-utskrifter. Först bestämmer material, prestanda och kvalitetskrav i de färdiga objekt, säger han, och sedan bestämma den bästa 3D tryckteknik och slutligen välja rätt 3D-skrivare.

3D Printing: bygga framtiden, prisvärda 3D-utskrifter: Nya material, nya horisonter, 3D-utskrifter i Sydafrika: En mark upp revolution

En mer detaljerad analys finns i rapporten Hype Cycle för 3D Printing 2014.

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

3D Printing, 3D-utskrifter händerna på:? Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?